L'encàrrec consistia en la reforma d'un local comercial de 200 m2 situat a la planta baixa d'un edifici de finals del segle XIX a l'Eixample de Barcelona, local que havia sofert diverses intervencions que havien emmascarat el seu caràcter. D'altra banda, el local es destinaria a Bar-Hamburgueseria, obert de 9:00 h a 24:00 h, i compatible amb les diferents franges horàries de servei; esmorzar, dinar, sopar i copes
L'estratègia principal va consistir en la recuperació d'allò que es considerava essencial: percebre l'amplitud del local i potenciar el seu caràcter industrial mitjançant la recuperació de la seva característica materialitat. La intensificació de la memòria material no és en absolut nostàlgica o romàntica, sinó que es va optar per una actitud sense prejudicis i integradora que no discriminés entre això o allò, sinó que optés per això i allò; d'aquesta manera, es van actualitzar certes capes d'un passat que conviuen amb altres capes afegides, evitant la relació per contrast (allò nou front allò antic) o integradora (allò nou sotmès a allò antic).
Les diferents àrees que conformen els usos del bar es van definir a partir de l'especificitat del mobiliari i de la il·luminació, en una seqüència lineal d'usos de 25 metres de longitud que comença amb l'espai exterior- cobert de l'entrada, fins arribar a la cuina.
El procés de projecte i d'obra va ser extremadament ràpid (tres mesos en total ) i, juntament amb unes fortes constriccions econòmiques (320 € / m2), feien que fos fonamental una estratègia clara i determinada: EL BRICOLATGE . Aquest ha permès operar en una seqüència oberta, on els errors i les modificacions d'obra s'incorporaven al resultat final en un procés d'acció- reacció i on la convivència entre diverses contradiccions apareix com a valor afegit. Una actitud sense prejudicis que operi amb una tècnica híbrida capaç de lidiar amb materials i tècniques de diferents procedències, siguin físiques o temporals.