La primera part de l'encàrrec és la rehabilitació, ampliació i condicionament per a ús de biblioteca d'un equipament existent, obra de l'arquitecte Marcià Codinachs a la Via Favència, en un tram urbà habilitat sobre la coberta de la Ronda de Dalt de Barcelona .
La segona part del projecte consisteix en la urbanització dels espais adjacents, en particular la zona entre els edificis dos existents, on se situa l'accés principal que converteix aquest espai en un gran hall exterior obert a la ciutat.
Es tracta d’una biblioteca de barri amb d'una zona pública a nivell del carrer d'accés on s'ubiquen els espais destinats a zona infantil, informàtica, premsa diària, classes de formació i d'estudi. El programa s'organitza entre l'edifici existent i un nou edifici annex, adjacent a l'antic i connectat a aquest mitjançant un espai de transició polivalent. En planta baixa, aprofitant el pendent de les "rondes", se situen la sala d'actes amb accés independent i l’ àrea de treball intern.
El plantejament estructural de l’edifici ampliat, condicionat per la delicada situació de l'emplaçament (sobre de la coberta de les vies de circumval·lació), es resol amb una estructura d'acer a manera de pont, sobre tres bancades recolzades sobre obra de fàbrica existent, amb llums de 15 mts aprox. Aquest principi estructural permet uns espais diàfans amb il·luminació natural que confereixen al conjunt una gran qualitat ambiental.
A l'edifici existent, uns lluernaris longitudinals correguts, orientats a nord, proporcionen una llum homogènia constant i són alhora el suport d'una instal·lació fotovoltaica.
La imatge general de l'exterior pretén ser molt agressiva i monolítica, amb geometries contundents i clares, en contrast amb un ambient càlid i de gran confort acústic i visual a l'interior. Aquest efecte s'aconsegueix amb el tractament dels materials emprats, potenciant les seves característiques i expressió pròpia: acer "Corten" a l'exterior i fustes clares (bedoll) a l'interior.
L'edifici annex és un cos rectangular d'acer "Corten" que queda suspès i separat respecte a l'equipament existent. Aquest nou espai s'obre cap a l'est amb un gran finestral a doble altura i un cel ras inclinat que accentua l'efecte de perspectiva i focalitza la visió cap al panorama de la ciutat, mentre es tanca completament al soroll dels carrers laterals.
La façana principal, de xapa d'"tallin" perforada, permet jugar amb uns gradients de llum molt variables segons les hores del dia i de la nit, convertint-se en un filtre totalment transparent o en una pantalla absolutament opaca.
La biblioteca s'ha convertit en punt de reunió i referent al barri per les geometries contundents i de fàcil lectura a l'exterior i l'organització molt clara d'espais i recorreguts a l'interior, on els materials emprats i l'escala humana proporcionen un ambient càlid i acollidor.