El fons documental digital del projecte es focalitza actualment en l’arquitectura moderna i contemporània projectada i construïda entre el 1832 –any de construcció de la primera xemeneia industrial de Barcelona, i de l’estat, que establim com a inici de la modernitat– fins l’actualitat.
El projecte, promogut pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), té l’objectiu de fer més accessible l’arquitectura tant als professionals del sector com al conjunt de la ciutadania per mitjà d’un web que es millora, s’actualitza i amplia el seu fons documental progressivament.
El fons es nodreix de múltiples fonts, principalment de la generositat d’estudis d’arquitectura i fotografia, alhora que de la gran quantitat d’excel·lents projectes editorials històrics i de referència, com guies d’arquitectura, revistes, monografies i d’altres publicacions. Alhora, té en consideració tots els fons de referència de les diverses seus i entitats associades al COAC i d’altres fons provinents d’entitats col·laboradores vinculades als àmbits de l’arquitectura i el disseny, en el seu màxim espectre.
Cal mencionar especialment la divulgació de vasta documentació provinent de l’Arxiu Històric del COAC que, gràcies a la seva riquesa documental, aporta gran quantitat de valuosa –i en molts casos inèdita– documentació gràfica.
El rigor i criteri de la selecció de les obres incorporades s’estableix per mitjà d’una Comissió Documental, formada pel Vocal de Cultura del COAC, el director de l’Arxiu Històric del COAC, els directors de l’Arxiu Digital del COAC, comissionats escollits per les demarcacions del COAC i professionals i d’altres experts externs que vetllen per oferir una visió transversal del panorama arquitectònic present i passat d’arreu del territori.
Benvingut al fons digital més extens sobre arquitectura catalana; una eina clau i exemplar de divulgació i documentació arquitectònica, referent no només local, sinó internacional, en la forma d’explicar i mostrar el patrimoni arquitectònic d’un territori.
Et convidem a ajudar-nos a millorar la difusió de l'arquitectura catalana mitjançant aquest espai obert a l’usuari on podràs proposar-nos obres, aportar o esmenar informació sobre obres, autors i fotògrafs, a més de fer-nos tots aquells comentaris que consideris. Les dades seran analitzades per la Comissió Documental del projecte i gestionades pel nostre equip editorial. Si-us-plau, emplena només aquells camps que consideris oportuns per afegir o esmenar informació.
Mitjançant aquest formulari podràs sol·licitar còpies digitals dels documents dels quals l’Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) en gestiona els drets d'explotació dels autors, a més d’aquells que es trobin en domini públic. L'Arxiu Històric del COAC és un dels centres de documentació més importants d'Europa, que custodia els fons professionals de més de 180 arquitectes, l'obra dels quals esdevé fonamental per comprendre la història de l'arquitectura catalana. Un cop realitzada la sol·licitud, l'Arxiu Històric del COAC et farà arribar una estimació del preu de la teva sol·licitud, variable en cada casuística de drets, ús i finalitat.
Des de el 18 de Novembre fins el 7 de Desembre de 1991, Mattel España S.A. presenta a La Sala Vinçon de Barcelona la seva Colección Barbie Alta Costura.
En aquesta atractiva exposició, un grup dels més famosos dissenyadors del món de la moda presentaran una col.lecció exclusiva de models creats especialment per a la Barbie. Vesteixen a la nina més famosa del món, en aquesta ocasió, creadores tan coneguts com: Guy Laroche, Cacharel, Balenciaga, Nina Ricci, Michel Klein, Angelo Tarlazzi i Junko Shimada, entre altres.
Barbie també lluirà alguns models dissenyats durant aquest any 1991 per noms cèlebres de la costura espanyola com són Roberto Verino, elegit “Millor Dissenyador” a la Cibeles 91, Antonio Miró, Armand Basi, Ramón Ramis i Lydia Delgado.
Dos són els models que es presenten: Barbie Porcellana Solo in the Spotlight Barbie Porcellana Parissina, dels quals només s’en vendran 300 unitats de cada uns d’elles i es podran trobar a Vinçon de Barcelona i a La Continental de Madrid.
Aquestes versions tan especials de la nina són una rèplica exacta de la primera Barbie creada el 1959 i estan realitzades de forma totalment artesanal, tenint cura fins el més mínim detall. El maquillatge de la cara, fet a mà, segueix els cànons de bellesa dels anys 50-60 i els seus vestits reflecteixen la elegància de les nits de festa d’aquella nostàlgica època. La refinada llenceria, que combina puntes i llassos de setí, els dóna un toc de sofisticació.
Barbie ha estat una font d’inspiració per a la creació de pentinats, joies, maquillatges i vestits d’alta costura. Així ho confirma també el disseny realitzat per a ella pel prestigiós modista Manuel Pertegaz el 1988, per commemorar els seus 10 anys al mercat espanyol.
Júlia García Valentín, Ramon Pujol i Roca