L'escola dels Torms, d'estil noucentista, és l'edifici civil més destacat de la població, situat al carrer Prat de la Riba, en un dels terrenys més escaients del nucli urbà, lleugerament enlairat i disposat als quatre vents. Va ser la primera escola construïda per la Mancomunitat de Catalunya que en va encarregar el projecte a Adolf Florensa. A mode de prova pilot i inspirant-se en la necessitat de crear escoles "belles, alegres, higièniques i funcionals" es va concebre un model de centre on havia de cobrar força el mateix edifici com a eina educativa, amb aula d'estudi, aula de treball, despatx del mestre, pati cobert i bona il.luminació. D'aquí els grans finestrals i el pati porxat encarat a migdia.
Consta d'una única planta que s'estructura en cos rectangular en forma de dues "L": una que constitueix pròpiament l'edifici amb coberta de teula àrab a dues aigües al cos d'accés i a tres aigües a la resta; i l'altra que constitueix el porxo exterior encarat a migdia amb coberta plana. L'edifici és circumdat per un baix sòcol perimetral de pedra vista irregular buixardada al bast i continua amb parament llis arrebossat blanc excepte a les cantonades on apareixen, a contrapunt, carreus buixardats. Rematant el parament, s'alça una cornisa motllurada i un ample ràfec. Al cos d'accés, que s'eleva lleugerament per sobre el nivell de la resta del conjunt, s'hi obren dues obertures en arc de mig punt, la porta i una finestra, i centrat al damunt, un òcul. Aquesta façana, que es reprodueix a la part contrària del cos amb finestrals allargats, es corona amb un ràfec de pedra mixtilini de reminiscències barroques i ve coronat per una pinya de pedra ornamental. Als murs s'obren finestrals verticals allargats que a la façana nord, esdevenen més amples i de mig punt. A migdia, hi ha el porxo caracteritzat per un aire classicitzant amb arcs que descansen sobre columnes jòniques de pedra sorrenca.
Actualment, l'interior és totalment reformat i consta d'una entrada-vestíbul, un taller, dues aules i serveis. A la part frontal, disposa d'un espai de jardí que precedeix l'accés al recinte i al lateral i al darrere disposa d'un pati. El 1985 es va restaurar tot i l'edifici i al 2006 va ser objecte d'una completa reforma interior. Malauradament i atesa la baixa natalitat al municipi, al curs 2012-13 l'escola va gaudir dels seus darrers alumnes. Actualment, fa les funcions d'espai social per a infants i joves. L'edifici es manté ben conservat i manté els elements arquitectònics més característics, entres altres, l'esplèndida porxada que simbolitza una escola oberta i lliure.
L'escola dels Torms va ser la primera de les quatre construïdes per la Mancomunitat de Catalunya i l'única que es conserva. La Mancomunitat va convocar un concurs de redacció a cada província, el primer premi del qual era la construcció de l'escola. L'edifici porta el nom de Joan Benet i Petit (Barbens, 1890- Barcelona, 1968), mestre que ho va gestar i que va deixar una forta empremta al municipi. L'arquitecte designat fou l'eminent Adolf Florensa (1889-1968), les obres s'inicien el 1916 a càrrec del constructor Ramon Rius de ca la Tona i s'acaben el 1917. L'edifici es va inaugurar el 10 de maig de 1918, aplicant des del principi les directrius pedagògiques més avançades de l'època. El seu valor simbòlic i emblemàtic recau en la seva significació com a símbol de la identitat d'una incipient i exemplar escola pública catalana.