El fons documental digital del projecte es focalitza actualment en l’arquitectura moderna i contemporània projectada i construïda entre el 1832 –any de construcció de la primera xemeneia industrial de Barcelona, i de l’estat, que establim com a inici de la modernitat– fins l’actualitat.
El projecte, promogut pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), té l’objectiu de fer més accessible l’arquitectura tant als professionals del sector com al conjunt de la ciutadania per mitjà d’un web que es millora, s’actualitza i amplia el seu fons documental progressivament.
El fons es nodreix de múltiples fonts, principalment de la generositat d’estudis d’arquitectura i fotografia, alhora que de la gran quantitat d’excel·lents projectes editorials històrics i de referència, com guies d’arquitectura, revistes, monografies i d’altres publicacions. Alhora, té en consideració tots els fons de referència de les diverses seus i entitats associades al COAC i d’altres fons provinents d’entitats col·laboradores vinculades als àmbits de l’arquitectura i el disseny, en el seu màxim espectre.
Cal mencionar especialment la divulgació de vasta documentació provinent de l’Arxiu Històric del COAC que, gràcies a la seva riquesa documental, aporta gran quantitat de valuosa –i en molts casos inèdita– documentació gràfica.
El rigor i criteri de la selecció de les obres incorporades s’estableix per mitjà d’una Comissió Documental, formada pel Vocal de Cultura del COAC, el director de l’Arxiu Històric del COAC, els directors de l’Arxiu Digital del COAC, comissionats escollits per les demarcacions del COAC i professionals i d’altres experts externs que vetllen per oferir una visió transversal del panorama arquitectònic present i passat d’arreu del territori.
Benvingut al fons digital més extens sobre arquitectura catalana; una eina clau i exemplar de divulgació i documentació arquitectònica, referent no només local, sinó internacional, en la forma d’explicar i mostrar el patrimoni arquitectònic d’un territori.
Et convidem a ajudar-nos a millorar la difusió de l'arquitectura catalana mitjançant aquest espai obert a l’usuari on podràs proposar-nos obres, aportar o esmenar informació sobre obres, autors i fotògrafs, a més de fer-nos tots aquells comentaris que consideris. Les dades seran analitzades per la Comissió Documental del projecte i gestionades pel nostre equip editorial. Si-us-plau, emplena només aquells camps que consideris oportuns per afegir o esmenar informació.
Mitjançant aquest formulari podràs sol·licitar còpies digitals dels documents dels quals l’Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) en gestiona els drets d'explotació dels autors, a més d’aquells que es trobin en domini públic. L'Arxiu Històric del COAC és un dels centres de documentació més importants d'Europa, que custodia els fons professionals de més de 180 arquitectes, l'obra dels quals esdevé fonamental per comprendre la història de l'arquitectura catalana. Un cop realitzada la sol·licitud, l'Arxiu Històric del COAC et farà arribar una estimació del preu de la teva sol·licitud, variable en cada casuística de drets, ús i finalitat.
Pista descoberta destinada a la pràctica del hoquei, on calia conservar la tanca baixa de protecció i la xarxa tèxtil de 5m d’alçada darrera les porteries.
La coberta proposada havia de protegir tota la pista i espais de pas perimetrals i solapar sobre els vestidors.
Simplicitat conceptual de la coberta, amb una xapa autoportant grecada, corbada amb uns tensors metàl·lics d’extrem a extrem que li confereix una gran lleugeresa.
Tractament dels elements de suport com a arbres metàl·lics, atenent les característiques funcionals i riquesa formal que aporta una estructura portant així plantejada. Permet reduir la secció de cadascun d’aquests elements de suport i alhora treure la rigidesa d’una estructura vertical tradicional. Amb perfileria de tubs rodons, permet adaptar-se a les preexistències i cobrir amb el vol proposat, tant la zona de la rampa d’accés al camp de futbol, com solucionar el retranqueix al xamfrà sense afectar les alineacions i garantint una imatge unitària de la coberta.
Mínim cost de manteniment de la cobertura, en ser un únic element prefabricat amb un acabat prelacat a taller i amb una posada en obra sense soldadures, tot cargolat.
Fàcil evacuació de les aigües de pluja fins a uns canals perimetrals.
En no tenir estructura horitzontal ha permès reduir al màxim l’alçada de l’edifici
Cada arbre estructural, ve muntat i pre-pintat de taller.
Amb un tub rodó a l’eix central de la pista que es subjecta, mitjançant cables d’acer, es penja tot el sistema de les cistelles: pal de suport, vents d’arriostrament, motor i cable de funcionament.
Noves tanques perimetrals de protecció i seguretat en l’àmbit de la pista.